mandag den 21. april 2008

Alkoholisme

Alkoholisme

Flere og flere dør af alkohol, faktisk er dødsfaldene fordoblet de seneste 20 år.
200.000 danskere drikker mere end det, som Sundhedsstyrelsen har forslået: genstandsgrænser på 21 genstande om ugen for mænd og 14 for kvinder
En genstand svarer til 12 gram ren alkohol
En øl svarer til en genstand
En flaske vin svarer til 6 genstande

Hvad er alkoholisme?
Man har ligeså meget lyst til alkohol som til mad.
Det kan være svært at styre, hvornår man har fået for meget at drikke. Man får det dårligt og mister tålmodigheden med sine omgivelser.
Man bliver ved med at drikke, selvom man inderst inde ved, at det skader ens helbred.
Man har svært ved at stoppe drikkeriet, og har svært ved at bede om hjælp.

Der findes i dag forskellige behandlingstilbud, hvor den enkelte kan søge hjælp, men det handler først og fremmest om, at personen indser, at hun/han har et alkoholproblem og har lyst til at blive hjulpet. Derfor er det vigtigt, at familien støtter og hjælper personen igennem behandlingsforløbet.

Et forslag til at forebygge alkoholisme for unge mennesker kunne feks. være, at skolen i 7.,8. og 9. klasse indførte undervisning om, hvor farligt alkoholisme kan være, samt at forældrene indførte regler om, hvor meget alkohol de måtte drikke/købe, og at man venner imellem aftalte at gribe ind, hvis der var nogle, der ikke helt kunne styre,
hvor meget de havde fået at drikke.

Friis 6G



1 kommentar:

G sagde ...

Hej
jeg synes det rigtig godt at du har om alkohol. Fordi hvis man drikker for meget af det så dør man og bliver total sindsyg i hovedet og besvimer og det derfor at man skal sætte priserne op.

oliver 4.g