tirsdag den 15. april 2008

Spis fisk og vær sund

Dambrug er et sted hvor man har lavet en sø for at opdrætte fisk. Man nærmest planter fisk. Dambrug blev opfundet i 1894 i Kolding af H.P. (vi kunne ikke finde andet en forkortelse). Vandet til dammene er udelukkende kildevand.
Den 2. juni 2004 fik Vork dambrug diplom fra Green Networksom, som det første dambrug i Danmark der er kommet med en miljøredegørelse: ”Vi vil i fremtiden fortsat arbejde med vores miljøredegørelse, da vi kan se en gevinst både for dambruget og for miljøet”.


Oliver 4G og Alexander B 4G

Genbrug slam

Vi er tre piger, som sidder i miljøministeriet og har om genbrug. Vi vil undersøge Hvad der kan genbruges?
Vi prøver, at finde nogle helt nye ting, som kan genbruges. Vi har et forslag:
STOP MED, AT KØRE SLAM TIL TYSKLAND!
Brug det hellere til opvarmning.
Slam er det der er tilovers fra spildevandet, når spildevandet har været renset.
Slam kan man bruge, som gødning og opvarmning.
Men det bedste man kan bruge det til er opvarmning. Fordi hvis vi bruger det til gødning på markerne, kan stofferne, som er i slammet, sive ned i grundvandet og forurene.

Victoria 4G, Amalie 6G og Maria 6G



Stop den globale opvarmning

Hej alle sammen vi er fra miljø ministeriet. Vores gruppe arbejder med global opvarmning vi er i gang med at finde ud af hvordan man kan prøve at stoppe global opvarmning.
Men i hvert fald er der nogle fordele og nogle ulemper. Fordelene er at vi kan få badeferie og det betyder at vi ikke behøver at bruge penge på at tage til varme lande og at vi ikke skal bruge penge på solarium. Men ulemperne er at der bliver oversvømmelse og det vil sige at nord og sydpolen smelter og det vil så sige at isbjørne, sæler, hvalrosser og pingviner uddør fordi de ikke kan få noget mad at spise det er derfor at vi skal prøve på at få globalopvarmning til at stoppe for evigt. Men der er ikke stor chance for at det kan la´ sig gøre. Hvis i ikke har hørt om ozon laget så er det et lag af ozon der ligger i 20-30 kilometers højde uden om jorden. Laget beskytter mod farlige stråler fra solen.
En måde at mindske den globale opvarmning på er at menneskerne skærer ned på deres CO2 udslip.
Fx kunne man bygge et intelligent hus med energirigtige løsninger til boligen, hvor der er solfangere på taget og ”solfangerevinduer”.
Anna Olivia, Alberte og Mathilde 5G

Økonomi udvalget

Vi er en gruppe under samfundsministeriet, som arbejder med økonomi i år 2030.


Vi vil indføre samme valuta i hele verden, så ingen pengespekulerende kan ødelægge økonomien, og sikre bedre økonomi. for de offentlige ansatte for at undgå korruption.


Oscar 6G, Max 5G og Louise L 4G

Kampen mod hiv

Immunforsvaret er det der gør at du ikke bliver syg.
Når man får hiv så går ens immunforsvar ned, det gør at du har let ved at blive syg. Hiv er en kønssygdom, men sygdommen kan også smitte fx når junkier bruger den samme sprøjte og der er lidt blod tilbage med hiv-virus. Hiv kan også overføres når et barn bliver født af en mor der har hiv.
Vi vil undersøge hvor langt videnskaben er kommet med at finde medicin der kan beskytte os mod hiv-smitten, og også finde ud af om det er realistisk at finde en kur mod hiv og aids.
Indtil menneskeheden finder en løsning må man sørge for at sende så mange penge ned til Afrika for at de kan få mad og især medicin.


Over halvdelen af Afrikas befolkning lider af hiv og aids.
Pillen skal ikke være får dyr: den skal koste 50 øre.
Så tænker i nok hvad med dem der laver det, de tjener jo ingen penge? Jo ,for der er omkring 10 millioner mennesker der lider af aids.


Helene 4G, Christoffer 6G og Magnus 4G