torsdag den 10. april 2008

Overvågning

Vi er en gruppe under teknologi ministeriet som arbejder med overvågning.
Vi har valgt dette emne fordi, vi synes der skal mere og bedre overvågning på fx gader og togstationer i København og andre storbyer. I London er der videokameraer overalt på gader og togstationer, og det hjælper med at opklare sager. Men man har også fundet ud af at folk der går på gader og ved de bliver overvåget føler sig mere stressede, og det er ikke godt.
Vi vil også gerne have mere overvågning i fængsler for der sker hele tiden flugtforsøg.
HC 4G, Mathias 5G & Christian 6G

Flysikkerhed

Flysikkerhed er vigtigt når man flyver. Der kan fx ske terror, men det er sidst sket d. 11. sept. 2001 i New York på World Trade Center.
Men det er ikke kun terror som er farligt. Der kan fx ske det at flymekanikerene ikke tjekker flyet ordenligt (se fx. billedet til højre)
eller at dem i kontroltårnet ikke guider piloterne rigtigt.

Daniel 4G & Christopher 5G

Samfundsministeriets udvalg for arbejde

Vi er et udvalg under Samfundsministeriet, som planlægger at sikre den nødvendige arbejdskraft i år 2030. Det vil vi gøre ved at sikre de nødvendige pladser til uddannelse af læger, pædagoger og lærere og ved at sikre alle offentlige ansatte en respektabel løn. Vi vil sikre de økonomiske rammer ved at begrænse ulandsbistanden til diktaturstater og lande uden demokrati. Ulempen kan være at der opstår for store forskelle i verdensøkonomien med fare for krig.

Til de job som mangler ansatte rundt omkring på serviceinstitutionerne (sygehuse, politi, skoler, daginstitutioner), vil vi regulere adgangsbegrænsningen og sikre at pladserne ikke optages af udenlandske studerende (en kvote på 10% af udlændinge på disse uddannelser). Ulempen vil være, at dem, der kommer ind på de forskellige studier, ikke arbejder hårdt nok for at lære det, de skal kunne. har i et forslag til hvor vi kan få penge til offentlige arbejdere.

MagnusTheil Olsen 6G og Anna Moll Berg 5G

Solceller, vindmøller og et enkelt atom-kraftværk

Vi fik den idé at hvis man i 2030 fik den pligt at man skulle opsætte solceller på mindst 10 kvadratmeter af taget kunne samfundet udnytte solens livgivende energi på en god miljørigtig måde. Samtidigt kunne staten så også opsætte flere (støjfri) vindmøller og på den måde også få masser energi takket være vinden. Hvis nu hverken vinden har blæst eller solen har skinnet i længere tid, så bliver man jo nød til at få noget support et eller andet sted fra. Der er det så at atom-kraftværket kommer ind i billedet, for det forurener ikke, men det efterlader noget kemisk affald som vi jo skal opbevare et eller andet sted.
Under kalkminerne i Jylland havde vi tænkt os at bygge nogle store beton ”skraldespande” til opbevaring af det kemiske affald indtil forskerne finder en god måde at afskaffe det på. Kunne man evt. bruge det til brændstof eller er det for giftigt?
Hvis du har et forslag eller en mening er du velkommen til at dele den med os.

Ella 5G og Agnes 6G

Mod et bedre retssystem

Vi er et udvalg under Samfundsministeriet, der arbejder med at gøre retssystemet bedre i år 2030. For det første ønsker vi at afskaffe dødsstraf, da der er mange eksempler på at mennesker er blevet uretfærdigt henrettet. Vi synes også, at det er en primitiv og uværdig måde at straffe på.
Vi har også prøvet på at finde en retfærdig løsning på en betinget straf. Vi er kommet frem til, at hvis du får en betinget straf, kunne det være en idé, hvis man kunne få opereret en chip ind i hånden, så man kunne holde øje med, at de ikke gjorde det igen.
Vi ønsker også at voldtægtsforbrydere og pædofile skal tvangssteriliseres.
I tilfælde af meget grove forbrydelser f.eks. mod samfundet (terror o.lign.) og overlagt mord, ønsker vi stadig at bruge sikrede fængsler i 2030.


Gruppe: Bastian 4G, Mollie 6G og Frederik T.H. 5G

Afskaf skadelig børnearbejde

Vi synes at børnearbejde er misbrug når forældrene tvinger børnene til at arbejde uden de vil – altså tvungen arbejde. Børn skal være børn og have det sjovt, som børn i Danmark har det. Der er også børn i Danmark som arbejder, fx ved at gå med aviser, og det skader dem ikke fysisk og psykisk, men der er børn nede i Afrika, Asien og andre lande der arbejder for at tjene penge til deres familie, så de kan købe mad og andre vigtige ting, og det arbejde de laver kan skade dem fysisk og psykisk, og det er den slags børnearbejde vi vil stoppe!

Hvad synes du man kan gøre for at stoppe det?


Caroline 5G, Amalie 5G & Anne-Sophie 5G

truede dyr

Vi er i miljøministeriet og har om truede dyrearter vi skal finde ud af de 3 mest truede dyr vi tror det er pandaen, hajen og tigeren. I kan være med til at redde de truede dyr.

Vi vil godt redde pandabjørnene fordi at det er synd for pandaerne hvis de uddør og fordi det ville være et stort tab for Kina. det ville også være et stort tab for turismen i Kina. Og vi gør det ved at prøve at forbyde at fælde de bambusskove pandaerne bor i og det bambus de spiser.

Vi vil gerne redde hajen fordi den uddør hvis man bliver ved med at lave hajfinnesuppe man bruger nemlig kun finnen og smider resten ud. Og den er ikke fredet. Vi vil gøre det ved at opfostre nogle hajer i et kæmpe bassin. Og stoppe hajfinnesuppe.


Vi vil gerne redde tigeren fordi at det er det største kattedyr og hvis de uddør så vil der være for mange af de dyr som tigeren spiser og forbyde at man dræber dem fordi man vil have skindet. Vi vil gøre det ved at lave hårdere straf for at dræbe en tiger.

Emilio og Kristian 5.G