torsdag den 10. april 2008

Solceller, vindmøller og et enkelt atom-kraftværk

Vi fik den idé at hvis man i 2030 fik den pligt at man skulle opsætte solceller på mindst 10 kvadratmeter af taget kunne samfundet udnytte solens livgivende energi på en god miljørigtig måde. Samtidigt kunne staten så også opsætte flere (støjfri) vindmøller og på den måde også få masser energi takket være vinden. Hvis nu hverken vinden har blæst eller solen har skinnet i længere tid, så bliver man jo nød til at få noget support et eller andet sted fra. Der er det så at atom-kraftværket kommer ind i billedet, for det forurener ikke, men det efterlader noget kemisk affald som vi jo skal opbevare et eller andet sted.
Under kalkminerne i Jylland havde vi tænkt os at bygge nogle store beton ”skraldespande” til opbevaring af det kemiske affald indtil forskerne finder en god måde at afskaffe det på. Kunne man evt. bruge det til brændstof eller er det for giftigt?
Hvis du har et forslag eller en mening er du velkommen til at dele den med os.

Ella 5G og Agnes 6G

2 kommentarer:

ikaz sagde ...

Kære Ella og Agnes

JEg synes at det er nogle spændende synspunkter som i fremføre. Jeg vil gerne stille jer nogle såørgsmål. Hvorfor har vi ikke solenergi på vores hustage i dag? Er det for dyrt? og hvis det er for dyrt hvorfor? Eller er der andre grunde til at vi ikke bruger sol og vindenergi som i foreslår at vi skal gøre. Måske gør vi det allerede?? Ved i noget om det? Hvad stille I/vi eller måske jeres børn op med det atomaffald som der er gravet ned i betonsiloer, hvis forskerne ikke finder en løsning. Glæder mig til at læse jeres svar :)

G sagde ...

Jeg synes det rigtigt godt, det i har skrevet.
Men det med, at gemme stofferne.
Det måske ikke så godt, fordi der kan jo gå længere tid, før man finder ud, at brænde eller bare for det væk!

Amalie 6.G og Maria 6.g