torsdag den 17. april 2008

Konserveringsmidel

Flere og flere mennesker indtager dagligt store mængder af mere eller mindre overflødige konserveringsmidler. Konserveringsmidler er stoffer, som man kommer i maden, for at forlænge holdbarheden og for at ændre madens udseende. Bl.a. er kemiske stoffer (fx farvestof) et stort problem, da utrolig meget af vores mad, indeholder disse skadelige stoffer. Problemet med indtagelse af konserveringsmidler/-stoffer over længere tid, er at det langsomt skader kroppen, og i sidste ende kan det udvikle sig til allergi.

I 2030 vil vi (vores gruppe), forsøge at nedskære antallet af konserveringsmidler. De få konserveringsmidler, som stadig vil blive brugt på det danske marked, vil være uskadelige og måske endda sunde. Konserveringsmidler skal kun bruges i maden, hvis konserveringsmidlerne er uskadelige og nødvendige.
Kamma 6G, Anne Sofie 6G og Caroline L 6G

Malaria

Det røde er hvor der er malaria det hvide er hvor der ikke er malaria og det gule er hvor det er udryddet

Malaria er verdens farligste sygdom. Malaria er meget farlig, fordi når myggen stikker mennesket, kommer der noget meget farligt ind i kroppen som hedder plasmodier. De trænger ind i de røde blodlegemer, hvor de formerer sig ukønnet. Inkubationstiden er ca. 10 dage. Efter nogen tids forløb dør de angrebne blodlegemer, og nydannede plasmodier strømmer ud i blodet. Malaria er uden behandling en langvarig sygdom, der medfører blodmangel og kraftesløshed. Behandling bestod tidligere i at man gav patienten kinin. I dag har man kunstig medicin (Paludrine og Resochin). I malariaområerne sover folk under myggenet for at undgå at blive stukket af malariamyggen.

Snorre 4G og Sebastian 4G

Kunstigt Kød

Norske videnskabsmænd arbejder i et laboratorium på at lave kunstigt kød. De tager stamceller og får dem til at vokse i reagensglas – det hedder in vitro på latin - så muskelcellerne kan udvikle sig til bøffer. Der er allerede lavet fiskekød (fiskemuskelkulturer) som nogle folk har spist. Forskerne har svært ved at lave det i store portioner. Det er let at lave en musebøf, men den bliver man jo ikke mæt af. Man kan endnu ikke købe det kunstige kød.
Vi synes, at det er rigtig godt at vi kan få lavet kød kunstigt. Der er meget på en ko, som vi ikke kan spise for eksempel kraniet. Der er mange der sulter for eksempel på Haiti, hvor de spiser mudder for tiden. Måske smager kødet ikke helt som en ægte oksebøf men det er da bedre at blive mæt.

Alexander B 4G og Oliver 4G