torsdag den 17. april 2008

Malaria

Det røde er hvor der er malaria det hvide er hvor der ikke er malaria og det gule er hvor det er udryddet

Malaria er verdens farligste sygdom. Malaria er meget farlig, fordi når myggen stikker mennesket, kommer der noget meget farligt ind i kroppen som hedder plasmodier. De trænger ind i de røde blodlegemer, hvor de formerer sig ukønnet. Inkubationstiden er ca. 10 dage. Efter nogen tids forløb dør de angrebne blodlegemer, og nydannede plasmodier strømmer ud i blodet. Malaria er uden behandling en langvarig sygdom, der medfører blodmangel og kraftesløshed. Behandling bestod tidligere i at man gav patienten kinin. I dag har man kunstig medicin (Paludrine og Resochin). I malariaområerne sover folk under myggenet for at undgå at blive stukket af malariamyggen.

Snorre 4G og Sebastian 4G

4 kommentarer:

G sagde ...
Denne kommentar er fjernet af forfatteren.
G sagde ...

hvad er malaria hvorfor hedder det malaria

G sagde ...

Hej Snorre og Sebastian!
Det er meget fornuftigt med en indsats mod malaria, for i snit bliver en 400 millioner mennesker smittet hvert år af malariaparasitten. Heraf dør en 2 millioner, altså 1 ud af hver 200 der smittes (0,5 %). Men alle syge bliver voldsomt afkræftet, og det forringer leveforholdene i alle de røde felter på jeres kort.
Kan I fortælle om man gør andet for at beskytte folk mod malaria end at sove under myggenet og dele medicin ud? Hvor dyr er denne medicin, og har de mange fattige råd til at købe den? Kunne man udrydde myggene eller har de en vigtig funktion i den biologiske verden?
Jeg glæder mig til at se jeres forslag til bekæmpelse af malariaen.
Rolf

G sagde ...

Hej Snorre og Sebastian
Det lyder rigtigt spændene, det i har fundet ud af og det lyder på jer at i er godt formeret om det her emne.
Det vi mangler er at vide hvad i vil gøre ved det? (det høje døds tal. Det som Rolf har fortalt).

Hilsen Caroline L, Anne Sofie og Kamma 6.G