torsdag den 17. april 2008

Kunstigt Kød

Norske videnskabsmænd arbejder i et laboratorium på at lave kunstigt kød. De tager stamceller og får dem til at vokse i reagensglas – det hedder in vitro på latin - så muskelcellerne kan udvikle sig til bøffer. Der er allerede lavet fiskekød (fiskemuskelkulturer) som nogle folk har spist. Forskerne har svært ved at lave det i store portioner. Det er let at lave en musebøf, men den bliver man jo ikke mæt af. Man kan endnu ikke købe det kunstige kød.
Vi synes, at det er rigtig godt at vi kan få lavet kød kunstigt. Der er meget på en ko, som vi ikke kan spise for eksempel kraniet. Der er mange der sulter for eksempel på Haiti, hvor de spiser mudder for tiden. Måske smager kødet ikke helt som en ægte oksebøf men det er da bedre at blive mæt.

Alexander B 4G og Oliver 4G

5 kommentarer:

G sagde ...

Hej Oliver og Alexander!
Det lyder det godt at nogle forskere prøver at finde på nye måder at skaffe protein på. Især hvis fremstillingen af kødproteinen ikke spilder en masse andre proteiner. Sådan er det nemlig i naturen og landbruget, hvor der til fremstillingen af 1 kg bøfprotein skal bruges 10 kg planteprotein. Dvs. at 9 kg protein går til spilde.
Ville der ikke være mere fornuft i at spise mere grønt i stedet for kød? Jeg mener ikke at vi skal prøve at få grønsager til at smage af kød, men udvikle en kogekunst der serverer superlækre vegetarretter. Vi skulle ikke spise mere kød en højst nødvendigt, så der er mad nok til denne verdens munde.Vi kan af en måltid alligevel højst optage den proteinmængde der findes i 100 g kød. Resten kunne andre få glæde af.
Rolf

G sagde ...

Det lyder godt nok klamt, men hvis det virker kan det måske fungere, personligt ville jeg ikke spise det.

Oscar 6G

G sagde ...

Kunstigt kød kunne godt være en god ide men personligt vil jeg sige det er rigtig klam.

Den mørke side af familien sagde ...

Det lyder lidt alternativt. Hvad hvis mennesket i stedet begyndte at spise andre typer af kød fx insekter o.lign. kryb. Mennesket har som kødæder behov for protein specielt børn i voksealderen. At vi ikke behøver 500 g rødt oksekød om dagen er klart, men udover proteinet i kødet er kødet en meget vigtig kilde til en del aminosyrer, som mennesket ikke selv kan danne. Hvis dette kunstige kød kan levere det har det nok en fremtid.

Musta sagde ...

Jeg syntes det er en god ide - især det med kunstigt kød. Jeg syntes det er ligemeget med at der kun kan laves små stykker kunstigt kød. Afrikanerne er så mange så kan de bedre dele dem.
Hilsen Sebastian 4G