onsdag den 16. april 2008

Rygergenet

Jeg har hørt, at forskerne har fundet ud, at der findes personer med et særligt gen, der gør, at de har større chance for at blive rygere.
Jeg tænker, det kunne være smart at fjerne genet, mens barnet er i moderens mave, hvis man kan det. Det er nok ikke lige så let som at slette en fil på en computer. Jeg synes, at man frem mod 2030 skal oprette et laboratorium, som forsker i det.


Phillip 6G


Stop fedme! Dyrk mere motion

Vi er tre piger som gerne vil stoppe fedme og få folk til at dyrke mere motion.
Din krop er som en maskine, der kører uafbrudt. Kroppen skal have masser af brændstof og væske for at fungere. Hvis du giver kroppen det forkerte, kommer der grus i maskineriet!
Hvis kroppen ikke får brændstof eller væske nok, vil den langsomt svinde ind, tørre ud og til sidst gå helt i stå. Du vil dø af sult eller tørst.
Alle mennesker drikker vand og spiser mad for at får energi, der kan holde gang i kroppens motor. Kroppen består af celler. Mange af disse små celler dør hele tiden. Kroppen skal derfor sørge for at have reservedele til at bygge nye celler op, der kan erstatte de gamle celler.
Det kan derfor ikke nytte noget, at du helt holder op med at spise, hvis du synes, du er for tyk. I stedet skal du motionere noget mere og holde øje med, hvad det er, du spiser. Du bliver også tyk, hvis du springer morgenmaden over eller, hvis du ikke får sovet nok.
Din krop har nemlig brug for mad. I maden er der brandstoffer, som f. eks kulhydrater, proteiner, fedt, kalk, vitaminer og mineraler.
Fedt er også nødvendig for at kroppen kan fungere. Fedt giver energi, og fedt er nødvendig for celler, nerver, hud og hormoner. Fedt oplagres let i kroppen. Hvis du spiser for meget, tager du meget hurtigt på i vægt. Fedt findes i smør, olie, kød, ost, chokolade, chips m.m.


Trine 4G, Louise S. 4G og Caroline K. 6G

Naturkatastrofer

Mange forskere mener, at de fænomener hænger sammen, og en del af ændringerne i det globale klima skyldes drivhuseffekten. Nogle mener, at den globale opvarmning kan speede vandets kresløb op så fordampning vil gå hurtigere, og det gør det mere svært at forudsige vejret.

Helena 4G og Frederikke H-E 5G

Våbenloven i USA


Vi er tre piger fra sjette klasse, som har om våbenloven i U.S.A..
Vi mener at våben forsager for mange dødsfald og derfor skal det kun være politi og FBI der har adgang til våben, eller også skal ingen. Måske får politiet mere respekt med våben, men i f.eks. USA er det lovligt at have våben og skyde hvis man føler sig truet.
Vi syntes at man skulle ændre lovene i U.S.A så ville vi rede mere end 19.000 menneske liv
En tredjedel af de mennesker som dør i U.S.A. på grund af skydevåben er selvmord
Det er alt for let at få adgang til våben
Og hvordan skulle man gøre?
Det er svært, hvad mener du…?
M.V.H. Anna Clara, Josephine & Nanna

Bedre skoler

Vi arbejder i Kulturministeriet. Vi synes at skolen kan gøres bedre inden 2030.
Vi synes at toiletterne er gamle, slidte og beskidte. Det gør at vi næsten ikke vil på toilettet. Når vi ikke gider på toilettet bliver vi utålmodige og får en dårlig time og det er ikke godt for kroppen. Når man ikke kan gå på toilettet bliver man stresset og hører ikke efter. Vi mener at hvis man opfinder elektriske toiletter som automatisk skyller ud, vil der ikke være så ulækkert. Eller hvis man havde en alarm som registrerede, om man vaskede hænder, ville alle lære at være ordentlige.
Mere plads gør at man for lyst til at komme i skole. Man kan også koncentrere sig i længere tid hvis man har plads og ikke er så mange. Vi var engang 32 i børnehaveklassen - det var ikke sjovt. Heldigvis gik 3 ud da vi skulle i 1. Hvad skal vi gøre for at der ikke er så mange i klassen?

Oscar S, Oskar M og Alexander dH 4G

Meteorologi

Vi er en gruppe fra Teknologiministeriet der arbejder med meteorologi. Vi vil hjælpe med at forhindre vejrkatastrofer i hele Verden, så som oversvømmelser, orkaner og tørke. Vi vil f.eks. flytte regn fra det ene område til der hvor der er tørke eller samle flere skyer over det ramte område end til der er nok damp-fnug til at udvikle regn. Man kan jo også prøve at rede to områder på samme tid, f.eks. Kan man flytte regnen fra der hvor der er ved at komme oversvømmelse til der hvor der er tørke, så har man nærmest reddet to ramte områder på næsten samme tid.

Siri 4.G, August 6.G & Thea 5.G

Højhuse

Hvis man lavede byer højere og tættere samler man flere mennesker på et mindre areal og får rigtig effektiv kollektiv transport, mere energirigtige bygninger og et kulturelt liv hvor folk møder hinanden. Men man kan desværre nok ikke ha haver og god udsigt. Hvis der er nogen der har forslag til hvordan man kan ændre det må i meget gerne komme med dem.

Ella 5G og Agnes 6G

Sportskultur til Danmark

Vores projekt går ud på at få mere sport proppet ind i danskerne. Det betyder bl.a. at få danskerne til at dyrke mere motion og spise sundere, så de små hygge – deller forsvinder, og det vil vi f.eks. gøre ved at få motionstimer på arbejdspladserne, hvor folk bevæger sig og får dyrket den times motion/sport man skal lave hver dag.

Vores mening er at det skal der gøres noget ved. Hvad synes i? Skriv jeres kommentar.
Morten, Julius og Andreas 6.G (Kultur)




Forurening

Hej
Vi er nogle miljøfolk der har et lille problem.

Vi har fundet ud af at skibsfarten (iser fragtskibe) er det der forurener mest. Tilsammen udledes 1 milliard tons CO2 hvert år fra skibe. Prognosen forudsiger, at skibsfartens energiforbrug vil stige med mindst 75 % inde for de næste 15-20 år. Vi har fundet en løsning, så skibene spare på brændstoffet. Vores forslag er at man bygger nogle kamre under skibets opbygning, hvor der så pumpes sammentrykket luft ind, så skibets vandmodstand reduceres. Men det koster mange penge.

Har I en billig løsning eller et forslag?

Hilsen Nikolaj 4.G, Joakim 6.G og Asbjørn 6.G