onsdag den 16. april 2008

Stop fedme! Dyrk mere motion

Vi er tre piger som gerne vil stoppe fedme og få folk til at dyrke mere motion.
Din krop er som en maskine, der kører uafbrudt. Kroppen skal have masser af brændstof og væske for at fungere. Hvis du giver kroppen det forkerte, kommer der grus i maskineriet!
Hvis kroppen ikke får brændstof eller væske nok, vil den langsomt svinde ind, tørre ud og til sidst gå helt i stå. Du vil dø af sult eller tørst.
Alle mennesker drikker vand og spiser mad for at får energi, der kan holde gang i kroppens motor. Kroppen består af celler. Mange af disse små celler dør hele tiden. Kroppen skal derfor sørge for at have reservedele til at bygge nye celler op, der kan erstatte de gamle celler.
Det kan derfor ikke nytte noget, at du helt holder op med at spise, hvis du synes, du er for tyk. I stedet skal du motionere noget mere og holde øje med, hvad det er, du spiser. Du bliver også tyk, hvis du springer morgenmaden over eller, hvis du ikke får sovet nok.
Din krop har nemlig brug for mad. I maden er der brandstoffer, som f. eks kulhydrater, proteiner, fedt, kalk, vitaminer og mineraler.
Fedt er også nødvendig for at kroppen kan fungere. Fedt giver energi, og fedt er nødvendig for celler, nerver, hud og hormoner. Fedt oplagres let i kroppen. Hvis du spiser for meget, tager du meget hurtigt på i vægt. Fedt findes i smør, olie, kød, ost, chokolade, chips m.m.


Trine 4G, Louise S. 4G og Caroline K. 6G

2 kommentarer:

G sagde ...

Det synes jeg er en rigtig god ide ;D
Men man skal også passe på ikke, at give alle anoreksi ._.
Men så lave nogle spiseplaner for menneskerne?

Maria og Amalie 6.G

G sagde ...

jeg synes at det er en rigtig god ide at få flere folk til at motionere, man skulle måske også lave fitness centerne billigere så flere folk vil motionere.der skulle heller ikke laves mad med meget fedt i ellers vil alle blive meget tykke i de næste par år.der skulle heller ikke være så mange slikbutikker.
kh Viggo 4.G