onsdag den 16. april 2008

Meteorologi

Vi er en gruppe fra Teknologiministeriet der arbejder med meteorologi. Vi vil hjælpe med at forhindre vejrkatastrofer i hele Verden, så som oversvømmelser, orkaner og tørke. Vi vil f.eks. flytte regn fra det ene område til der hvor der er tørke eller samle flere skyer over det ramte område end til der er nok damp-fnug til at udvikle regn. Man kan jo også prøve at rede to områder på samme tid, f.eks. Kan man flytte regnen fra der hvor der er ved at komme oversvømmelse til der hvor der er tørke, så har man nærmest reddet to ramte områder på næsten samme tid.

Siri 4.G, August 6.G & Thea 5.G

3 kommentarer:

G sagde ...

Det lyder spændende det med at kunne flytte skyer. Men ved I om det overhovedet kan lade sig gøre? Jeg husker at have hørt for nogle årtier siden, at Sovjetunionen satte til tider deres flyvevåben til at skyde hul i skyerne, når der var vigtige sportsarrangementer som kunne blive ødelagt af regn. Men det kan jo bare være en skrøne.
Glæder mig til at høre nærmere om det
Rolf

G sagde ...

I dag har jeg hørt i Radioavisen at alverdens vejrforskere er samlet til et internationalt møde om vejrets udvikling. Noget de kan enes om er at vejret vil blive mere tørt i de områder der i forvejen er tørre og mere vådt i de våde områder.

Jeg har også læst i tidsskriftet New Scientist, at i de sidste hundrede år er vandstanden i verdenshavene steget 2 mm om året, altså 1 cm hver 5 år. De sidste ti år er vandstanden steget hele 3 cm, men det er endnu uvist om det vil fortsætte i samme tempo. Den globale opvarmning skyldes drivhuseffekten. Kan vi gøre noget ved det?
Rolf

G sagde ...

det lyder godt men hvordan kan I flytte et reng vejr. fra helene