torsdag den 10. april 2008

truede dyr

Vi er i miljøministeriet og har om truede dyrearter vi skal finde ud af de 3 mest truede dyr vi tror det er pandaen, hajen og tigeren. I kan være med til at redde de truede dyr.

Vi vil godt redde pandabjørnene fordi at det er synd for pandaerne hvis de uddør og fordi det ville være et stort tab for Kina. det ville også være et stort tab for turismen i Kina. Og vi gør det ved at prøve at forbyde at fælde de bambusskove pandaerne bor i og det bambus de spiser.

Vi vil gerne redde hajen fordi den uddør hvis man bliver ved med at lave hajfinnesuppe man bruger nemlig kun finnen og smider resten ud. Og den er ikke fredet. Vi vil gøre det ved at opfostre nogle hajer i et kæmpe bassin. Og stoppe hajfinnesuppe.


Vi vil gerne redde tigeren fordi at det er det største kattedyr og hvis de uddør så vil der være for mange af de dyr som tigeren spiser og forbyde at man dræber dem fordi man vil have skindet. Vi vil gøre det ved at lave hårdere straf for at dræbe en tiger.

Emilio og Kristian 5.G

10 kommentarer:

G sagde ...

Hej
Vi er nogle miljøfolk der har et lille problem.
Vi har fundet ud af at skibsfarten (iser fragtskibe) er det der forurener mest. Tilsammen udledes 1 milliard tons CO2 hvert år fra skibe. Prognosen forudsiger, at skibsfartens energiforbrug vil stige med mindst 75 % inde for de næste 15-20 år. Vi har fundet en løsning, så skibene spare på brændstoffet. Vores forslag er at man bygger nogle kamre under skibets opbygning, hvor der så pumpes sammentrykket luft ind, så skibets vandmodstand reduceres. Men det koster mange penge.
Har I en billig løsning eller et forslag?
Hilsen Nikolaj 5.G, Joakim 6.G og Asbjørn 6.G

G sagde ...

Kunne man måske ikke os, lave et kæmpe areal for de truede dyr.
Hvor de kunne bo, og blive beskyttet.
Også nærmest have nogle, som passede på, at der ikke kom krybskyttere?
Burerne/Arealerne skulle så være så store, at dyrne ikke bemærkede, at de boede i et slags bur?!

Maria, Victoria G

G sagde ...

Hej!

Jeg syntes at det i har skrevet er godt. i har virkelig fat i noget. og pandaen er kær/pæn! s

jeg syntes også helt klart at dyr ikke skal dø for mode eller andet.

Hilsen
Anne-Sophie 5.G

G sagde ...

det med at hvis tigeren uddør og så alle de dyr de spiser er lidt for maget fordi at der er jo også andre katte-dyr der spiser det hlet samme

G sagde ...

Vi synes pandaerne selvfølgelig ikke skal uddø, men det er et lidt underligt argument at vi skal rede dem fordi de er søde?
Er der ikke en anden grund?
nogle synes rotter er søde, synes i heller ikke de skal uddø?

Vi synes f.eks. fordi den er en del af fødekæden. Så det er en del af noget større. De er med til at holde bambussen nede, og bambusser vokser 30 cm. i døgnet.

- Frederik 5.g og Tobias 6.g

G sagde ...

Jeg synes også i skal have et bedre argument for at panda bjørnen ikke skal uddø. Jeg synes at argumentet den er sød er dårligt. Et bedre argument ville være at den er Kinas national dyr eller sådan noget .

Magnus 6.g

G sagde ...

Jeg syntes også vi skal redde de truede dyr. Men jeg tror sneleoparden er mere sjælden. der er vist kun 34 tilbage.

Petra 5.G

G sagde ...

jeg synes at det er en god ide det der med at hjælpe de truede dyre arter. det kunne jo betyde en hul i fødekæden og så ville der være flere dyrearter der døde fordi at det kunne være at det dyr de spiste døde osv.

af Oskar Math Ø og Jesper 5G

G sagde ...

Hej
jeg synes det er godt I har om truede dyrearter. Det er godt at man ikke må skyde dem. Jeg ville ønske at ingen købte skind og pels fra truede dyr, for så kan det ikke betale sig at jage dem.

Oliver 4.G

Sneleopardens beskyttere sagde ...

jeg vil også heller hjælpe sneleoparden, end tigeren eller hajen